Wat voor soort bloemen moet ik sturen?

11 May 2023

Wat voor soort bloemen moet ik sturen?

Het versturen van bloemen als teken van medeleven is een traditie die al eeuwenlang bestaat. Het is een manier om de familie van de overledene te laten weten dat je aan hun verdriet denkt. Het kan echter een lastige taak zijn om de juiste bloemen te kiezen om te sturen. In dit artikel gaan we het hebben over wat voor soort bloemen je het beste kunt sturen bij een begravenis.

Kies voor klassieke bloemen

Het is altijd het beste om te kiezen voor klassieke bloemen als je bloemen stuurt bij een begravenis. Gebruikelijk zijn bloemen zoals gladiolen, lelies, anjers en chrysanten. Dit zijn bloemen die worden geassocieerd met rouw, waardoor ze een betekenisvol geschenk maken. U kunt ook een bloemstuk van verschillende klassieke bloemen samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een boeket van gladiolen, anjers en lelies.

Kies voor donkere, ingetogen kleuren

Het is ook belangrijk om te kiezen voor bloemen met donkere, ingetogen kleuren. Vermijd felle kleuren zoals geel, oranje en roze. Ook donkere tinten zoals paars of blauw zijn geschikt, maar alleen als ze worden gecombineerd met andere donkere kleuren zoals wit, wit of lichtbruin. Dit verhoogt het respect dat wordt betuigd aan de overledene.

Kies voor lokale bloemen

Het is ook belangrijk om bloemen te kiezen die lokaal verkrijgbaar zijn. Lokale bloemen hebben een symbolische betekenis, waardoor ze een betekenisvol geschenk maken. Bovendien hoeven de bloemen die je verstuurt niet ver te reizen, waardoor je ook nog eens kosten bespaart.

Kies voor winterbloemen

Als de begravenis in de winter plaatsvindt, is het het beste om te kiezen voor winterbloemen. Er zijn verschillende soorten winterbloemen die geschikt zijn voor een begravenis. Bijvoorbeeld amaryllis, gladiolen, narcissen en anjers. Deze bloemen staan bekend om hun ingetogen schoonheid en symboliseren het rouwproces.

Vermeld de naam van de overledene

Als je bloemen stuurt bij een begravenis, is het belangrijk dat je de naam van de overledene vermeldt op het kaartje dat je meestuurt. Dit is een manier om te laten weten dat je aan hun verdriet denkt. U kunt ook een persoonlijke boodschap toevoegen om uw sympathie te tonen.

Conclusie

Het is belangrijk om de juiste bloemen te kiezen als je bloemen stuurt bij een begravenis. Kies voor klassieke bloemen zoals gladiolen, lelies, anjers en chrysanten. Kies ook voor donkere, ingetogen kleuren en kies voor lokale bloemen. Als de begravenis in de winter plaatsvindt, is het het beste om te kiezen voor winterbloemen zoals amaryllis, gladiolen, narcissen en anjers. Vergeet niet om de naam van de overledene te vermelden op het kaartje dat je meestuurt en voeg een persoonlijke boodschap toe om je sympathie te tonen.